Sinds de kindertijd weten we dat het niet goed is om te roddelen. En veroordelen geliefden vaak om geruchten te verspreiden. Ondertussen is Gossip een belangrijk onderdeel van de wereld om ons heen en is het erg nuttig.

Natuurlijk, in de eerste plaats, roddel is dat gewetenloze mensen gebruiken om hun doelen te bereiken. Vertrouwelijke informatie kan een gevaarlijk hulpmiddel in hun handen worden: ze zullen zeker een manier vinden om het in hun belangen te vervreemden. Ieder van ons weet echter hoe moeilijk het is om een ​​geheim spannend nieuws te houden. Daarom moeten we

kamagra pillen kopen

allemaal toegeven dat we graag roddelen.

De wens om te roddelen kan echt worden beschouwd als een gebrek aan karakter, maar het fungeert ook als een indicator voor een hoog niveau van ontwikkeling van sociale vaardigheden. Het is interessant dat degenen die niet weten hoe ze over anderen moeten paren, vaak met moeilijkheden ondergaan in communicatie en niet weten hoe ze vriendelijke relaties moeten behouden.

Roddel – evolutionair product. Psychologen geloven dat de interesse in het leven van andere mensen een door evolutie van de ontwikkeling is. Onze prehistorische voorouders leefden in relatief kleine groepen, wiens leden werden gedwongen elkaar goed te kennen en actief mee te werken om te overleven in een harde natuurlijke omgeving en de vijanden weg te jagen. Tegelijkertijd fungeerden collega -stamleden als de belangrijkste concurrenten in de strijd om middelen, dus het was belangrijk voor hen om te begrijpen welke van hen het winstgevender is om een ​​vakbond te concluderen, en wie onbetrouwbaar is en vertrouwen verdient geen vertrouwen. In deze strijd was degene die een hogere sociale intelligentie had gewonnen, in staat om indien nodig te voorspellen, analyseren en roddelen. Zulke ‚begaafde‘ individuen werden de meest invloedrijke en succesvolle, en hun genen door generaties werden met u overgedragen.

Iedereen die niet wil roddelen, wordt een verschoppel. Vreemd genoeg zijn goede roddels tegenwoordig de meest populaire leden van elk team. Het feit is dat de aanwezigheid van gezamenlijke geheimen en de uitwisseling van „hot“ nieuws mensen verenigt en zich ertegen maakt om de relaties tussen hen te vertrouwen. Bovendien geeft u iemand een geheim om deze persoon te geven over zijn vertrouwen dat hij geen vertrouwelijke informatie tegen u zal gebruiken.

Een bekwame roddel zal gemakkelijk een gemeenschappelijke taal vinden met leden van elke sociale groep. Dankzij zijn inspanningen zullen werknemers zich onzichtbaar bewust zijn van wat er in het team gebeurt. Studies tonen aan dat de verspreiding van onschadelijke geruchten binnen de werkgroep helpt om de vechtgeest te verhogen en de cohesie ervan te vergroten.

„Hoe je met iemand kunt praten, overal en overal“

Het succes van de Amerikaanse tv-presentator Larry King is gebaseerd op een unieke mogelijkheid om een ​​dialoog te bouwen met een verscheidenheid aan mensen-van presidenten tot ooggetuigen van rampen, van showbedrijfssterren tot astronauten.

Roddel kan als een goede service voor een beginner dienen, Onlangs opgenomen in de sociale groep. Relfates – een soort aanpassingspad in een onbekende omgeving. Als u aan dit proces deelneemt, wordt u enerzijds ‚uw eigen‘, anderzijds, u krijgt informatie over de nieuwe plek. Als de neofiet zorgvuldig luistert naar de nieuwsstaaf rond het nieuws, dan, op basis van de oordelen van sommige leden van de groep over het gedrag van anderen, om te begrijpen wat acceptabel wordt geacht en wat niet. Met andere woorden, hij zal in staat zijn om de aard van groepsnormen en waarden te identificeren, in termen van conformiteit waarmee we anderen evalueren. Dus een van de functies die Gossip uitvoert, is de overdracht, adoptie en meesters van informele gedragsregels in collectieven en de samenleving als geheel. Met behulp van roddels assimileren we de onuitgesproken gedragsregels in de samenleving.

Als de kantoormedewerker bijvoorbeeld weigert deel te nemen aan de verdeling van roddels, wordt uiteindelijk een buitenstaander. De groep accepteert hem niet, collega’s vertrouwen hem niet en de werknemer bevindt zich zelf in sociaal isolement. Het blijkt dat het vermogen om te roddelen een vaardigheid is die moet worden getraind.

Angst voor roddel stimuleert zelfbeheersing. Het besef dat anderen ons waarschijnlijk ook voor de ogen bespreken, kan een ernstige beperkende factor zijn. De dreiging om een ​​object van roddels en spot te worden in een groep vrienden of collega’s zorgt ervoor dat we voorzichtig zijn met oordelen en wekt een verlangen om onszelf van de beste kant te laten zien. Als iemand desalniettemin de verwachtingen van de rest schendt, ervaart dan onvermijdelijk de druk van roddels, wat helpt zijn gedrag ten goede te veranderen. Uitzakken beginnen te beseffen dat ze niet onzichtbaar zijn in deze wereld en anderen kijken naar hen. Dienovereenkomstig beginnen ze hun gedrag zorgvuldig te beheersen.

Maar de meest nuttige roddels over beroemdheden. Het is noodzakelijk om onderscheid te maken tussen roddels geassocieerd met de reputatie van een bepaalde persoon, en roddels die eventuele ongebruikelijke situaties beschrijven. In het eerste geval worden geruchten interessant als we persoonlijk bekend zijn met de persoon om wie ze draaien. Over ‚onpersoonlijke‘ verhalen die grappige gevallen of uitstekende acties beschrijven, letten we op als we strategieën in hen zien die in ons eigen leven kunnen worden toegepast.

Interesse in beroemdheden kan te wijten zijn aan dezelfde dorst voor training in nieuwe levensstrategieën. Ten goede of ten kwade, maar we verwachten lessen van de „sterren“, demonstraties van voorbeeldige rollen -net zoals onze voorouders dit hadden verwacht van de ouderen van hun stammen.

In de kern weerspiegelt fixatie op beroemdheden een aangeboren interesse in het leven van andere mensen. Vanuit een evolutionair oogpunt is het idee van populariteit een nieuw fenomeen dat ontstond dankzij een sterke toename van interesse in de media in de 20e eeuw.

Roddel is brandstof voor de media. In de moderne samenleving kunnen beroemdheden met haar urbanisatie en voorkeur voor virtuele communicatie uw enige vrienden worden. Dankzij geruchten die door kranten, tijdschriften en televisie zijn verspreid, beginnen populaire mensen onze vrienden na te bootsen. In zekere zin wordt ons brein bedrogen door een gevoel van nauwe kennis met algemeen bekende karakters. Daarom willen we nog meer weten over de „sterren“, omdat degene die we goed kennen en vaak zien, altijd een sociaal significante figuur is.

In feite speelt deze denkbeeldige kennismaking met beroemdheden een belangrijke sociale rol. Stel je een situatie voor waarin een persoon relaties moet vestigen met nieuwe buren of collega’s. In dit geval is de aanwezigheid van ‚gemeenschappelijke‘ kennissen, in de rol van wiens beroemde persoonlijkheden handelen, alleen op de handen. Het vergemakkelijkt informele interacties in het team, helpt bij het starten van communicatie en maakt een nieuwe omgeving gezellig. Daarom kan de wens om acteurs, politici of atleten bij te houden, een persoon meer adaptief maken bij het omgaan met vreemden en het opzetten van nieuwe relaties.

Misschien moeten we op basis van al het bovenstaande onze houding ten opzichte van roddels in het dagelijks leven heroverwegen? Het is niet nodig om van privé -discussies te onthouden of je te schamen voor uw deelname aan roddels. Het is natuurlijk noodzakelijk om duidelijk te beseffen wat en wanneer het te vertellen dat het passend is, en in welke situatie is het beter om uw mond uw tanden te houden. Desalniettemin stelt het vermogen om te roddelen ons in staat om populaire leden van de groep te worden die gemakkelijk kunnen ruilen met de rest van de belangrijke informatie.